Friday, July 16, 2010

Pergilah dengan tenang wahai sahabatku....

salam suma...

sbnrnya dr isnin aritu lg aku nk post n3 ni tp tanganku begitu sukar nk menulis kisah ni.. bg rakan2 ku yg sama2 blaja dip kt uitm dulu, suma dh aware ttg kisah ini.. aku kehilangan seorang sahabat yg sgt2 baik, sgt2 ceria pd hari ahad yg lalu namun jasadnya hanya berjaya ditemui pd hari slasa yg lps.. Arwah Mohd Ramin bin Amin.. nk menulis perkataan √°rwah' pun terasa begitu janggal sgt.. namun kita sbg umatNya harus redha dgn ketentuanNya.. kasih sayangNya melebihi sayang kite padanya.. ntahla.. begitu byk kenangan yg nk aku ceritakan disini bg mengenang arwah namun tiba2 je aku mcm blank.. Ya Allah kuatkanla semangatku utk meneruskan penceritaan ini agar kenangan manis bersama arwah dapat aku kongsi kan bersama rakan2 dan juga kpd mereka yg hendak mengenali serba sedikit ttg beliau dr sudut seorang sahabat..

Mohd Ramin bin Amin.. seorang sahabat yg aku kenal pd tahun 2001 sbg classmate Dip Ukur Bahan di UiTM Shah Alam.. orangnya hitam manis, agak tinggi (bg aku tinggi la), sgt kuat berjenaka (very playful and funny with a hint of craziness.. hehe).. masa part 1 aku xbp rapat dgn dia sbb ntahla.. maybe xbp kenal and maybe dia n kwn2 dia (en. ein.. hehe) suka beno mengata org.. tp tu dulu la.. a few yrs back aku penah bgtau kt arwah kisah ni and aku ckp aku benci dia dulu waktu part 1, dia bole gelak.. hehehe.. so as the semsters came and went kitorg jd kamcing.. pali kamcing waktu part 5 la sbb masa tu kena praktikal.. aku ngan arwah praktikal kt tpt yg sama iaitu tpt kerja pakcikku, MITG... ikutkan sbnrnya arwah kena praktikal tpt lain tp rasanya kontraktor tu xnk pakai org so dia dtgla ofis raden utk berbincang pasal tpt praktikal baru.. sudahnya aku ngan Kak Maz (staf mitg) racun la arwah suruh dia praktikal kt MITG je.. alas dpt green light raden and bermulala kami sbg rakan praktikal di mitg utk 6 bulan.. spjg 6 bulan tu mmg seronok walaupun kena bersengkang mata OT smpai ke pagi sbb arwah slalu je ada benda yg nk dijadikan lawak.. we got very close as really2 good friends.. kitorg penah pegi dinner raya anjuran sime darby kot kat hotel mn ntah x ingat.. ingat lg aku mkn udang guna chopstick.. wrong move la aku bila tiba2 udang aku meloncat kuar pinggan.. arwah gelak xingat masa tu and everytime kitorg jumpe g makan after that, he wudnt make me forget it.. hahaha..

Friday, June 25, 2010

Beware of 'The Darkness' yg hampeh

maaaaak aiiihhh... lama tu aku x update blog aku nihhhh.... menda la yg aku buat smpai xde masa ni eh.. hehehe.. fuhhhh... fuhhhhh... fuhhh... (tu bunyi aku dok buang abuk n sawang2 kt lam blog aku nih... hahaha) ok dh bersih skit dh.. barula bole stat cite baruu..

Alkisah... aku xtau la apala nasib aku ni.. asik terkenaaa je ngan manusia2 yg 'gelap bak malam yg tiada bintang'.. cewahhh... bagus aku ni hahaha... aritu ter'insiden dgn warga gelap tmptan (sib baik aku x duduk je atas tgn dia.. wahaha) kali ni ngan warga gelap import pulok.. Aduhhhhhhhhh.... aku rasa muka aku ni dh cukup cerah dh ni.. awatlaaaaa korg2 ni ganggu aku haaaaa???? Bongok!!! Haaa geram nii... geram niii.... aku ni mukadimah bukan main panjang lg ni tp cite tak juga lagi.. wakakaka... okla2 aku cite.. aduuuuhaiii...

last sunday lam kul 10 pagi la aku kuar la dr umah sewa ku di cheras utk ke umah alang.. tp b4 that aku buat pitstop jap kt giant connaught nk beli brg skit.. sudah beli brg tu aku tetiba rasa nk terkucil so aku pun bw keta ke tgkt bwh (FYI giant connaught kt tgkt atas, tgkt bwh ada kedai2 lain and toilet pun kt bwh).. masa nk g toilet tu aku tgk byk kedai x buka lagi so keadaan agak suram dan sunyi.. sesudah melaburkan hajat.. ahaks.. aku pun patah la balik ke kereta ku mengharungi kegelapan dan kesuraman smbil aku tgk ber'sms.. ehem ehem.. hihihi.. tgh2 dok sms smbil berjalan tu tetiba aku ditegur... ditegur??? siapakah yg menegur aku??? aku tgk keadaan gelaaaap je.. owhhh rupanya ada Pak Tam tegur aku.. patutla aku x nmpk... WAHAHAHA... eiii jahatnya aku.. tp padan muka dia...

Wednesday, April 28, 2010

jom undi!!!!!!


jom undi!!!!!!! hehehe

kwn2 terdkt aku taula yg aku ni org Hulu Selangor (Rasa to be exact)... ang however ashamed i may be i admit this is my 1st time voti
ng.. hehehe.. tu pun lps kena das tembakan bazooka oleh bapa aku a.k.a pakcik Kusai.. hehe..

undi... hmmm.. apa ku nk tulis eh.. yg pasti aku xkan ckp hal2 politik dlm blog aku.. cukupla blog gitu yg sedia ada.. apa aku nk tulis ni adlh pasal pengalaman pertama kali mengundi.. aku balik kg ari sbtu.. but based on the info my dad updated me about, Hulu Selangor had turned into a fiesta of blue (dark n light) flags and banners.. i wasnt looking forward to the journey back home cause i knew there wud be a massive traffic jam.. ko imaginela abis dua2 parti angkut org2 diorg dr satu malaysia duk berkampung kt kampung aku.. kalo korg berkampung kt kg aku, aku nk ber'kg kt mana?? cuba jwb skit...
tp sib baik aku bertolak awal jugala dr KL.. so around 11ish aku dh smpai Rasa.. sepanjang perjalanan start dr sg. choh smpaila aku jejak kaki kt umah.. penuh tepi2 jalan ngan bendera n banner2 terpampang muka calon BN ngan PKR.. aku adala amik gmbr skit mn yg smpt smbil drive so kalo gmbr blur aku minta maafla..

unexpected.. buat malu anak melayu je

salam..
hi suma.. lama btol rasanya x meng'update' blog aku ni.. tula dia.. bila ada mood xde cite, bila ada cite xde mood pulak.. mcm2 la anak Pakcik Kusai ni... hehe

ok.. utk kali ni.. aku nk cite pun cm serba salah jugak sbb melibatkan anak melayu kite tp aku fikir secara positif dan anggap ini sbg satu pengajaran utk kita suma..

Al-kisahnya cmni.. last friday aftr work aku menuju la ke satu kdai runcit 24jam berhampiran dgn rumah aku.. niat di hati nk m'beli roti gardenia (sguh enak di mkn bgitu saja.. ahaks) ngan tuna.. sumthing light for dinner la.. so when i arrived in front of the shop, i saw one of the workers loitering in front of the shop with a girl working at a book shop nxt door.. aku cm lmbt2 kuar dr keta (aku xingat knp) tp maybe diorg ingat aku duk usha diorg so pompuan tu pun g la balik kt kdai buku dia.. (p.s: not to sound mcm budak baik, but the bookshop girl tu dr luaran dh tau agak sosial)

so not assuming anything aku pun masukla kdai runcit 24 jam tu.. smpt la worker yg duk luar tu snyum kt aku so aku balas je la dgn snyuman manis aku..hehehe.. so aku masuk kdai tu kena greet ngan sorg lagi mamat worker yg duk kt blkg kaunter.. (hensem juga budak ni.. aku berkata2 dlm hati)... so lps aku sambar roti satu plastik aku pun g la survey tuna yg dijual.. masa aku tgh dok survey tu worker yg duk luar tu pun masuk.. xlama pastu bookshop girl pun masuk.. maka bermulala kedengaran suara pompuan tu yg mcm pakai microphone kuatnya.. kecoh n gedik tahap aku pun x tau la.. tp aku diam lagila.. wat rilek la sbb maybe pompuan tu xprasan kot ada customer kt area blkg.. aftr aku amik tuna aku saje la nk survey2 air2 sdap ngan jajan.. so masa tu bookshop girl dh perasanla ada customer.. worker yg kurang hensem tu dok lepak kat kaunter air.. the nxt babak tu aku cm agak terkejut la..

mamat kurang hensem tu tlh berkata pd bookshop girl (yg rupa2nya dh duk sblh dia) "ko ni mcm cacing ni knp?? tangan dok rayau2 meraba.." kebetulan masa tu aku berada di lane yg bole nmpk diorg jelas & nyata.. aku buat derk lagi.. aku dok pikir mampus ko la... tp lps tu mamat kurang ensem tu telah berkata2 lagi pd bookshop girl (ni yg buat aku malu+marah) " ko ni t***k kecik tp j***r besar!! dh la dia ulang 2-3 kali.. aku masa tu bengang giler tp sabar lagi.. bookshop girl tu gok gelak2 n then menuju ke worker yg hensem blkg kaunter tu.. dia dh stat meraba mamat tu pulak.. aku dok pikir pompuan ni bangang sgt ke hapa.. kebetulan mamat hensem tu buat ala2 mengadu kt aku.. masa tu bookshop girl pun pandang aku.. so aku ngan muka masam gila pandang diorg trus aku ckp "Astaghfirullahilazim" dgn nada kuat..

bila aku dh sound diorg minah tu buat2 marah kt mamat tu.. dgn aksi gedik.. dicampur dgn ungkapan kurang senonoh mamat lg sorg tu berulang2 kali.. sudahnya aku pikir sndri... bodohnya aku dok lagi kt sini buat apa.. sudahnya aku letak balik tuna ngan roti tu.. masa aku letak roti tu balik bookshop girl tgh galak meraba mamat kurang hensem tu berhampiran tpt roti.. mamat tu ala2 sound bookshop girl tu.. dia kata "haa.. ko tgk.. akak ni pun dh xjadi beli roti".. sudahnya aku lalu dpn diorg yg mcm dh tercengang sbb aku blah xbeli hapa pun.. masa aku nk kuar tu aku smpt pusing kt diorg n bg sedas secara kasar dlm lmbut.. aku kata" aku xnk bersubahat dgn korg!! mekasih jela" pastu aku blah... WAHAHAHAHA... puas ati aku tgk muka masing2 tercengang.. apa ingat aku xberani sound ke...

maybe for a few of u yg baca ni mesti korg kata apa aku buat tu x seberapa.. tp bg korg yg ikut blog aku ni.. korg tahu yg aku ni xbp pandai dlm confrontation (sila baca entry aku yg kena raba dlm lrt tu)..so bila aku berjaya berkata2 cmtu kt diorg.. aku rasa saaaaangat lega.. at least i've gained some self-confidence..

tp tula.. aku sedih bila yg buat perangai kt tpt terbuka tu anak2 melayu kita.. kalo ko nk buat perangai xsenonoh pun sukati ko la tp jgn la smpai buat org lain malu.. masa tu aku lebih rasa malu drpd marah.. ntahla.. aku minta agar korg jgnla anggap aku nk mengaibkan sapa2.. aku tulis ni sbb nk jadikan pengajaran buat kita bersama.. akak malu dik oii.. and kalo adala sapa2 yg kerja sbg pihak atasan kedai2 runcit 24 jam ni.. seelok2 nya buat la sport check ke apa.. CCTV ada tp hanya utk pantau kalo ada kecurian.. aku siap amik gmbr lgi kedai buku tu tp bila pikir balik aku xjd nk upload gmbr tu..

so.. marila kita ambil iktibar atas apa yg jadi kt aku aritu.. jgn disebabkan nila setitik rosak susu sebelanga.. oleh itu.. renung2 kan dan slamat beramal!!! hahaha smpt lg aku buat lawak..

thts all for now.. peace out.. salam!!!

Saturday, March 13, 2010

a new series has begun.......

a new series??? hehehe... arini (13.3) genapla aku memasuki era 3 series... aku bersyukur alhamdulillah yang aku masih panjang umur utk meneruskan hidup dlm keadaan yg sihat (terlebih 'sihat' aku ni) dan juga kerana aku dikelilingi keluarga dan rakan2 yg menyayangi aku.. Syukur Alhamdulillah...

But, there are still goals in my life that i have yet achieved.. as painless as it is to say.. i haven't really achieved my optimal goal that i had set a few years back.. maksud aku, dulu masa awal2 20an aku dh ada mindset that when i get to 30, aku dh ada itu dh ada ini, dh capai itu dh capai ini.. but u know what??? positive thinking is the best way.. like wht my sister told me.. ur not getting older but ur getting wiser.. hmmmm ye ke??hehehe

but in a way, samada kita sedar @ x.. pengalaman sememangnya mematangkan kita.. bila aku dh smakin 'matang' ni kan.. hehehe.. aku rasa i've grown physically (yg itu mmg membesar je) and also mentally.. usia seiring dgn pengalaman menjadikan kita semakin matang berfikir dan bertindak.. xdela mcm muda2 dulu.. main taram je.. hehehe

kalo ikutkan pelan asal pada bday aku, aku nk g tpt yg aku xpenah pegi w/pun dh 30 taun idup.. korg nk tau ke ktne??? aku teringin nk g ZOO NEGARA!!! hehehe.. kesian aku kan.. dh tua bangka tp xpenah pegi zoo negara.. tp xde rezeki nk g masa tu so my friends (odah, shuk n nadia) and I pegi makan2 kt midvalley smbil cuci2 mata (gaji elek beb.. kering kontang tang tang).. ronda2 kt garden... shuk n nadia belikan aku birthday bear yg comel kecik kenot and a 2 1/2" by 2 1/2" chocolate cake.. mmmmm sedaaaaap.. hehe

g ronda2 kt midvalley smpai 8 lebih ko... xsedar sbb ramai sgt manusia kt midvalley tuh.. ditambah pulak dgn ada persembahan Alice in Wonderland (malaysian style..) kt stage tgh tu.. sgt hectic.. after that xtau nk g mn so balik lepak umah aku dulu.. sembang2 pastu g umah shuknadia pulak.. nk drop adik dia.. dh golek2 kt umah diorg kul 11 lebih kitorg pun kuarla balik.. tujuan utama nya adalah aktiviti yg dh lama kitorg x buat iaituuuuuu.... ronda2 kt jalan p.ramlee nk tgk bapuk.. hehehe.. bapuk2 kt sana gila ah ding dong.. seksi bangat2!!! kalah org pompuan... tp kitorg ronda2 lam keta je.. xbran la nk kuar jalan kaki.. xpasal2 je kang..

tp mlm tu x bernasib baikla.. aku xdpt cr sorg pun.. maybe sbb br lps ujan.. nanti basah la baju mak nyah.. hehe.. so after that kitorg g la makan kt kampung baru.. tp bukan nasi lemak.. kitorg g makan kt kdai kak som.. rasanya kak som ni org pantai timur sbb da jual nasi kerabu, laksam etc.. tgh sdap2 lepak baru aku perasan meja dpn aku terletaknya mamat n shuib(from kumpulan sepah), siti sarah raisuddin and 2 other people i dont recognize.. laaa diorg pun makan kt sini ke?? sempoi siooot... aku tgk mamat in reality xdela gelap mcm dlm tv tu.. pakai fair n lovely kot.. hehe.. diorg br balik function kot sbb aku tgk siti sarah punya make up mak datukkk tobal nyooooo.. and pakaian dia bole dikatakan agak ehem2 la.. hehe.. sndri mau ingat la hehe..

lps makan tu baru kitorg head balik ke umah aku sbb keta shuknadia ada kt sana.. g ronda2 kl naik keta odah.. keta besar n ada sun roof.. bole eksen2 kt abg2 'mat sal'.. hihihi..

so all in all.. i had fun walaupun x dpt pegi zoo.. tp perancangan g zoo tetap ada.. sapa nk join aku koling2 tau.. kita buat lawatan smbil blaja ye.. walaupun bday aku xde smbutan iye2 ngan kek besar n adegan makan2, i had friends surrounding me till the wee hours and for that i appreciate it very much.. THANK YOU SHUK, NADIA n ODAH!!! hehehe..

thats all for now..
peace out n salam...

Monday, February 22, 2010

tergeliat pulok!!!

salam satu malaysia, (wah mcm nk baca berita pulak.. hehehe)

ni aku nk story skit.. lately i havent been feeling well.. asik pening la.. apala.. i think i need to get my eyes checked.. power/glare aku dh naikla ni.. alamatnya lmbt lagila aku nk tmbh power spek aku sbb poket aku pun kurang power.. hehehehe...

on th 16th aritu aku EL sbb kepinauan kpala to the max.. masa tu aku kt kg and my plan masa tu nk g keja direct from kg.. barang2 suma dh packing and longgok dpan pintu the nite b4 tu.. semangat tu nk g keja awal.. alih2 hampesh.. gegaran otak yg xleh blah memaksa aku utk memakan panadol dan berehat kt umah..

the nxt day (khamis), aku g keje cm biasa.. everything as normal as can be.. ari jumaat pulak sesudah mandi n sdg bersolat subuh.. PRAK!!! ankle aku dh terpeleot daaaa... dhla tgh2 solat lak tu.. aku cuba mcm2 cara nk bangun tp xberjaya.. aduhh... sakitnya Tuhan je yg tau.. FYI kaki kiri aku tu dh 2 kali terseliuh kt sogo a few months back tp aku xde pun g klinik and i kinda just walked it off.. so masa kaki aku gave in ketika solat tu, aku dh agak dh.. ni mesti kes sbb aku x g check kaki aku dulu.. dia punya sakiiiit mak aihhh.. tolon!! tolon!!!

masa tu nk smbung solat pun dh xleh sbb aku dh xleh nk bangkit.. alih2 aku terpaksa senget ke tepi.. trus aku capai tombol pintu dan terdengarlah suara nyaring aku memanggil, YATIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.... aku dh xtau nk wt cmne dh masa tu.. masa yati dtg tu aku duk berlunjur ngan telekung lagi.. nk gerak xleh.. klakar gak masa tu.. klakit (klakar+sakit).. hahaha... yati aku tgk dok cangkung dpn kaki aku.. lin pulak dok diri.. masing2 xtau nk wtpe.. aku kejap2 jerit sakit kejap2 gelak.. pelik ke hapa aku ni.. hehehe..

ni bukanla pengalaman pertama aku terseliuh ni.. spjg idup aku ni adala lam 8 kali kot kaki aku ni berperangai begitu.. tp pagi jumaat tu, rasa sakitnya lain drpd yg lain.. aku xpernah rasa sesakit gitu.. serius aku ingatkan kaki aku dh patah masa tu.. gerak kiri sakit.. gerak kanan sakit.. sudahnya aku amik keputusan utk g klinik pagi tu and aklo larat aku g la ofis pastu.. hehehe yola tu..

dipendekkan cite.. mmg seksa gila aku pagi tu.. nk bangun dr katil, kaki xleh nk jejak lantai.. sakitttt gilosh.. tp disebabkan perutku dh memulas2 (masa ni la pulak perut aku buat perngai), aku gagah jugak mengesot ke toilet.. Ya Allah sakitnyaaaa masa tu.. nk masuk toilet satu masalah lagi masa tu.. sib baik gak pakai pedestal WC.. tp nk duduk and elakkan pressure kt kaki kiri aku.. terjerit2 aku sorg2 kt umah smpai terhantuk pala aku kt kepala paip!! hehehe... sudah jatuh ditanduk kepala paip pulak.. hehe.. mcm2 hal anak pakcik Kusai ni..

nk g klinik pun seksa yg amat.. dr nk kuar bilik sampaila nk buka pagar n masuk keta.. it took me 20min when usually 5 min pun xsampai.. so imagine la the pain and suffering i went thro aritu.. masa aku nk masuk keta lps buka pagar aku nmpk la my own reflexion kt keta.. aku tgk gaya aku menyeret kaki kiri aku.. sedey je aku tgk.. masa tu i felt i knew how the OKU people felt.. sebak seketika.. isk..isk..

aku berjaya g klinik sorg2!!! yeayyy!!! sib baik keta auto.. kaki kiri leh duduk diam2 kt situ ehh.. lps jumpa doc (doc siap balut sndri kaki aku yg gabak tu.. hihihi) aku dpt mc so aku pun headed back home.. masa tu baru aku rasa lapar.. imagine la aku xmakan apa2 lgsung dr pagi smpai tghari.. dahla ankle masuk angin, perut pun nk join masuk angin gak.. nk g drive thro dh jemu so nk xnk aku singgahla kdai makan g tapau nasi.. aku rasa kelajuan aku masa tu.. aku tewas ngan kura2.. hehe.. tmbh lagi kalo ada drop.. puhh.. menguji btol..

but finally smpai umah, makan pastu tidooooooo..... mlm tu aku urut2 skit la ankle bertuah aku tu.. pakai krim panas yg doc bg n then kasi bungkus la itu kaki.. alhamdulillah lps aku urut tu kaki aku ok skit.. wahhh magic fingers.. hehe.. tp masalh aku ialah aku xpandai nk sedawa kuarkan angin kalo aku urut.. tp mlm tu tgh2 golek atas katil aku pun start la adegan sedawa berlagu aku tp bukan kuar dr mulut... wahahahaha..

hari ni aku dtg keja.. smlm siap g jusco cr kasut yg xde heels.. padan muka melayang duit.. arini alhamdulillah ok tp sumtimes rasa sengal2 jugak.. tmbh2 kalo kena berjalan lama skit and turun naik tangga.. hopefully everything will be fine.. kwn2 doakanla kaki aku cpt sembuh ehh.. hehehe..

tu je la.. sibuk je aku nk cite suma ni kan.. tp sibuk lagi korg sbb nk baca.. wahahahahaa... jgn mareeee..... k la nk smbung wt kije yg dh tertunda sbb xdtg kije... ampun bossss... sy buat keja skang ye.. hehehe.. k la.. peace out.. salam...

Thursday, February 18, 2010

semoga dia berbahagia...

semoga berbahagia dgn insan yang tercinta.. honestly speaking.. wht i'm feeling rite now is mixed feelings.. that is sooooo stupid of me but i'm only human.. but that doesn't mean that i don't want the best utk dia.. all i'm saying is that i've got mixed emotions..

to celebrate hari bahagia dia, aku pulak yg sibuk2 buat cupcakes utk famili n friends aku.. hahahaha... pelik ke hapa aku ni.. hihihi.. adala sikit.. kena hantuk kpala kt dinding load bearing ni.. bagi btol skit wayar.. hahaha..

but whtever it is, everything happens for a reason... btol x kwn2??? BTOLLLLL!!! hehehe

for those who know me.. u guys know who and what i'm talking about..

Wednesday, January 6, 2010

harta karun di dalam telinga.. wahaha

hi suma...

mesti ada yg pelik bila baca n3 baru aku ni kan??? haaaaa... ni ada spesel kes.. aku pun pelik daaa... citenya cmni...

mlm tahun baru aritu aku duk sorg2 kt umah sewa smbil melayan cite the Da Vinci Code diatas sofa baru (ehem nk bgtau jugak tu.. hehe)... so kiranya tahun baru aritu mmg tiada sambutan dari akula.. maybe sbb risau umur makin meningkat.. huhu.. okla back to the main story..

so the nxt day aku bangun tido (1.1.2010) aku rasa ada benda lam tlinga aku.. aku ingat mcm ada ulat terbang ke masuk tlinga aku so aku yg bert@#! telinga keras ni pun cubala kuis guna alat besi yg aku biasa gunala.. tapi bila aku try korek aku rasa cm ada benda keras gila mcm batu @ besi kt dlm tlinga.. smpai aku jadi cm pekak skit.. aku cam pelik tp bila aku try kuis lagi cm ada rasa sakit skit so aku biar la dulu thinking yg bnda keras tu adalah t@#! telinga aku..

so smlm (5.1.2010) genapla tlinga kanan aku ala2 pekak jadi aku amik keputusan utk cuti n g klinik kerajaan kt bndr tun razak.. masa aku jmpe doktor tu aku pun story la serba sedikit cmne bole sakit.. mula2 doktor tu check tlinga kiri aku nk tgk cmne keadaan teling yg normal.. tp bila doktor check teling kanan aku tetiba dia tanya "alat besi tu kuar abis x masa lps awk korek?" aku katala alat besi tu kuar sbb besar kan tp aku cm pelik knp dia tnya gitu..

rupa2nya ada benda besi dlm telinga aku... bila aku pikir balik aku teringat sumthing.. the day yg aku bangun tido yg aku rasa ada benda masuk tlinga aku tu aku teringat yang....... I WAS MISSING ONE OF MY EAR RINGS!!! tlinga aku ni tindik dua kt setiap telinga so on the unfortunate day.. aku prasan ada satu je earring kanan aku yg tgal dan earring yg missing tu stud blkg nya elok lagi terlekat kat blkg cuping tlinga aku.. tp aku xdelah syak subang tu masuk telinga aku.. aduhhhhh...

so aku pun bgtau la doktor kt klinik kesihatan tu ttg kemungkinan subang aku yg kt dlm telinga aku.. siap doktor tu panggil doktor lain suruh check btol ke x apa yg dia nmpk tu.. nk dipendekkan cite doktor2 kt klinik kesihatan tu suh aku g hukm utk keluarkan subang tu sbb kt klinik tu xde tools yg sesuai.. so bersama surat rujukan dr klinik tu aku pun menuju ke hukm bhgn kecemasan yg tidak kritikal.. lps sesi pendftaran nombor aku pun dipanggil..

bila aku masuk bilik doc tu ada 2 doctors (sorg lelaki n sorg pompuan).. doc lelaki tu pun tanyala serba sedikit ttg insiden aku n aku pun story la skit2.. doctor2 tu pun mula2 cm xcya cmne subang aku leh masuk lam telinga aku tp lps diorg teropong sndri baru diorg percaya.. so smntara dok lelaki tu pergi bilik2 lain mencari alat yg sesuai aku pun duk diam je la lam bilik tu.. dok tu balik bawa satu alat mcm gunting tp hujungnya tumpul and bengkok skit.. dia pun start la mencari 'harta karun' aku tu tp xberjaya sbb dia pun cm bp yakin.. last2 dok pompuan tu pulak yg try.. agak susah nk kuarkan pada mulanya sbb lubang aku jd kecik skit disebabkan diorg memasukkan alat mcm lampu suluh skali so agak sempit la.. last2 dok pompuan tu cuba korek xguna lampu suluh.. dia kata subang tu cm dh embedded skit lam kulit aku sbb dh bp ari dlm tlinga aku.. aku dh cuak skit masa tu..

segan gak aku masa tu sbb masa proses pengorekan harta karun tu, adala kot 4 org doktor lam bilik tu.. agaknya xramai patient kot.. malu makcik.. huhuhu... tp alhamdulillah after a few tries subang keramat tu pun kuar jugak... fuhhh lega gila... i can hear again!!! wahahaha... siap ada doktor lain suh aku simpan letak lam kotakla.. tp aku xnak simpan.. buat menyusahkan aku je.. doktor pompuan tu kata nasib baik kpala subang yg menghala ke dalam and batang tajam tu hala keluar and not the other way around.. kalo x alamatnya pecah la gegendang telinga aku.. siap ada nasihat dr doktor lain suruh aku pakai subang yg besar2.. wah cm artis la pulak nanti... hahaha... abis je sesi pengorekan tu aku pun buka suma subang2 aku yg lain.. fobia la.. pasni nk pakai clip-ons jela.. hahaha..

moral of the story is.. tido jgn lasak2 sgt.. xpun kalo nk tido buka subang kalo xnk jd cm aku.. pengalaman siooooot... hahaha...

thats all for now.. peace out.. salammmm...