Friday, July 16, 2010

Pergilah dengan tenang wahai sahabatku....

salam suma...

sbnrnya dr isnin aritu lg aku nk post n3 ni tp tanganku begitu sukar nk menulis kisah ni.. bg rakan2 ku yg sama2 blaja dip kt uitm dulu, suma dh aware ttg kisah ini.. aku kehilangan seorang sahabat yg sgt2 baik, sgt2 ceria pd hari ahad yg lalu namun jasadnya hanya berjaya ditemui pd hari slasa yg lps.. Arwah Mohd Ramin bin Amin.. nk menulis perkataan √°rwah' pun terasa begitu janggal sgt.. namun kita sbg umatNya harus redha dgn ketentuanNya.. kasih sayangNya melebihi sayang kite padanya.. ntahla.. begitu byk kenangan yg nk aku ceritakan disini bg mengenang arwah namun tiba2 je aku mcm blank.. Ya Allah kuatkanla semangatku utk meneruskan penceritaan ini agar kenangan manis bersama arwah dapat aku kongsi kan bersama rakan2 dan juga kpd mereka yg hendak mengenali serba sedikit ttg beliau dr sudut seorang sahabat..

Mohd Ramin bin Amin.. seorang sahabat yg aku kenal pd tahun 2001 sbg classmate Dip Ukur Bahan di UiTM Shah Alam.. orangnya hitam manis, agak tinggi (bg aku tinggi la), sgt kuat berjenaka (very playful and funny with a hint of craziness.. hehe).. masa part 1 aku xbp rapat dgn dia sbb ntahla.. maybe xbp kenal and maybe dia n kwn2 dia (en. ein.. hehe) suka beno mengata org.. tp tu dulu la.. a few yrs back aku penah bgtau kt arwah kisah ni and aku ckp aku benci dia dulu waktu part 1, dia bole gelak.. hehehe.. so as the semsters came and went kitorg jd kamcing.. pali kamcing waktu part 5 la sbb masa tu kena praktikal.. aku ngan arwah praktikal kt tpt yg sama iaitu tpt kerja pakcikku, MITG... ikutkan sbnrnya arwah kena praktikal tpt lain tp rasanya kontraktor tu xnk pakai org so dia dtgla ofis raden utk berbincang pasal tpt praktikal baru.. sudahnya aku ngan Kak Maz (staf mitg) racun la arwah suruh dia praktikal kt MITG je.. alas dpt green light raden and bermulala kami sbg rakan praktikal di mitg utk 6 bulan.. spjg 6 bulan tu mmg seronok walaupun kena bersengkang mata OT smpai ke pagi sbb arwah slalu je ada benda yg nk dijadikan lawak.. we got very close as really2 good friends.. kitorg penah pegi dinner raya anjuran sime darby kot kat hotel mn ntah x ingat.. ingat lg aku mkn udang guna chopstick.. wrong move la aku bila tiba2 udang aku meloncat kuar pinggan.. arwah gelak xingat masa tu and everytime kitorg jumpe g makan after that, he wudnt make me forget it.. hahaha..